fredag 3 april 2015

Rolandz, Torsson, Östen Warnebring, Satir

Rolandz 

Ben Obi-Wan Kenobi: Who's the more foolish? The fool, or the fool who follows him?  


Blodomloppet - Torsson 

Klippans Centrum - Torsson

 

 C-3PO: Excuse me sir, but might I inquire as to what's going on?
Han Solo: Why not?
C-3PO: Impossible man.

Han Solo: No time to discuss this as a committee.
Princess Leia: I am not a committee!

C-3PO: Sir, If I may venture an opinion...
Han Solo: I'm not really interested in your opinion 3PO. 

 

(Torsson är ett kultband idag. Började som ett gäng "spexar-akademiker" ifrån Lund  redan 1976. Kallas också för det 4:e bästa bandet ifrån Lund.
Redan från början tog Torsson avstånd från sin musikaliska omgivning. Torsson skrev låtar om förlorade fotbollsmatcher och jaktolyckor. Om regniga lantbruksmässor och småstadsgästande tivolin. I dag är dessa "Lunda- akademiker" fortfarande mycket populära. Bandmedlemmarna är läkare, professorer och civilingenjörer, har det ryktas)

 Östen Warnebring

 

 

 1979 var han programledare i TV för en egen jazzserie I morgon e de lörda. Tillsammans med Eva Rydberg fick han publiken att skratta i en rad krogshower, deras komiska danspar Curt och Majken blev populära både i Sverige och i Danmark. Efter en hjärtinfarkt på 1980-talet drog Östen ner på tempot en aning och sågs inte lika ofta på estraderna längre.

Östen var även en skicklig textförfattare, han skrev poetiska texter som Folkets Park och Kärleken till livet,  Malmö  och Skåne, men kunde lika gärna skriva burleska och humoristiska alster som De va längesen jag plocka några blommor och Hon miste den i natt på hotell Kramer med flera.

I början av 1990-talet kom cd-skivan Om himlen och Österlen, med titelspåret komponerat av Michael Saxell ,och samlingsalbumet Östens bästa. Östens sista album Piraten, Bombi Bitt och jag, utkom 2003.

Östens sista framträdande skedde inte på skånsk mark, utan på Kanarieöarna där han roade svenska turister. Han avled på sitt hotellrum i San Augustin den 18 januari 2006. (text ifrån youtube)

 

EN GÅNG TILL!  ENGÅNG TILL! engångtill! ENGÅNGTILL!

 

 

Roy och Roger-Macken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar